Składniki 2 bagietki do Hot Doga francuskiego ze smażoną cebulką Schulstad 5 plastrów włoskiego Salami 5 plastrów żółtego sera cheddar kilka listków rukoli do dekoracji dżem z cebuli Instrukcja Bagietkę do hot doga francuskiego Schulstad przecinamy na 5 równych kawałków W otwory wsadzamy plasterek salami i żółty ser Zapiekamy w piecu rozgrzanym do 180 st. C ok. 7 min., aż ser się rozpuści Po wyjęciu dekorujemy rukolą i dżemem z cebuli Dżem z cebuli: Do dżemu z cebuli potrzebujemy posiekaną w piórka 1 czerwoną cebulę W rondlu grzejemy ok. 30 ml oleju, wrzucamy posiekaną cebulę, solimy Smażymy ok. 2 min. na niewielkim ogniu, aż cebula zacznie karmelizować Ciągle mieszając dodajemy 2 łyżki miodu i 2 łyżki octu winnego oraz kieliszek czerwonego wytrawnego wina. Na bardzo wolnym ogniu gotujemy, aż wyparuje 90 % płynu W połowie gotowania dodajemy suszoną żurawinę i gałązkę rozmarynu Przekładamy dżem do pojemnika