Dlaczego street food jest czymś, co powinieneś traktować poważnie?
Ponieważ jest to rosnący, przyciągający nowych klientów trend. Warto dodać do swojego menui.
Street Food to inspiracje, zabawa i różnorodność
Obrazuje miejski styl życia i jest wyzwaniem dla tradycyjnego jedzeniu poza domem.
Od lat pieczywo jest podstawą jedzenia ulicznego.
Przez lata jego rodzaj i kształt się zmieniał, ale wciąż pełni ważną rolę bazy do tworzenia jedzeniowych dzieł sztuki. Można na nim wymalować obraz, jaki wymarzysz.
Dlaczego street food rządzi?
Ponieważ jedzenie na mieście jest ekscytujące, a ludzie lubią zaskakujące doświadczenia. Ciekawe i prawdziwe historie, nowe miejsca, nowe smaki, zapachu i tekstury oraz mniej planowania, a więcej spontaniczności. To nowy trend.
Brzmi jak uliczne jedzenie, prawda?
Bułka to od niej wszystko się zaczyna
Bułka to pierwsza rzecz, którą widzi Twój Klient, ale czasami ostatnia, o której myślisz tworząć koncept. Czy tak nie jest?
Gwiazda Street Food: BUŁKA
Bułki do hamburgerów i hot dogów, płaskie pieczywo, tortille... tyle smaku w tak małym opakowaniu. Zobacz chleb tak jak artysta widzi płótno – to podstawa do zbudowania własnego arcydzieła twórczego.
Jednym spojrzeniem klient zobaczy, jak przygotowywane i prezentowane są posiłki: inspirujące opakowanie, pyszne nadzienia w chlebie i oczywiście sam chleb.
Chleb nie jest zły
Wbrew temu, w co wierzy wiele osób, niektóre rodzaje chleba są doskonałe dla zdrowia. Chleb z całych lub kiełkujących ziaren zawiera niezbędne składniki odżywcze, w tym białko, witaminy, minerały i błonnik.
Chleb jest świetną bazą do dań ulicznych i dań na wynos. Dzięki naszej szerokiej gamie różnych smaków, kształtów i rodzajów pieczywa z łatwością możesz urozmaicić menu i przyciągnąć osoby o różnych upodobaniach i potrzebach.
Wegańskie, oczywiście
Świat zmierza w kierunku nowych wymagań dietetycznych, zwłaszcza z opcjami skierowanymi na wegańskie diety roślinne. Tendencja ta, wynikająca z troski o zrównoważony rozwój i wspierana przez innowacyjne wykorzystanie składników, stale rośnie. Dzięki naszym wegańskim chlebom z łatwością dodasz nowe porcje do menu i dotrzesz do nowej, rosnącej grupy docelowej: wegan.
Więcej o trendzie wegańskim