Turbo Crispy Burger

Przygotowanie

30 min

Podanie

1 porcja

Extra chrupiący podwójny burger z super chrupiącymi krewetkami usmażonymi w tempurze oraz  z turbo chrupiącym bułkowym krążkiem, panierowanym w panko. Całość dopełniona aromatycznym sosem cytrynowo-tymiankowym i świeżymi warzywami.

Przygotowanie

30 min

Podanie

1 porcja

Extra chrupiący podwójny burger z super chrupiącymi krewetkami usmażonymi w tempurze oraz  z turbo chrupiącym bułkowym krążkiem, panierowanym w panko. Całość dopełniona aromatycznym sosem cytrynowo-tymiankowym i świeżymi warzywami.

Składniki

  • Bułka Double Cut Burger Schulstad
  • 3 łyżki panierki Panko
  • 1 jajko
  • Olej do smażenia
  • 3  krewetki oczyszczone (rozmiar 16/20)
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • ½ szklanki ciasta na tempurę
  • Sól, czosnek, curry, pietruszka, cytryna – do
  • smaku
  • 3 plastry pomidora
  • 3 cząstki cebuli czerwonej (marynowanej)
  • 3 plastry zielonego ogórka
  • 3 oliwki czarne (plasterki)
  • 2 liście sałaty rzymskiej
  • Sos cytrynowo-tymiankowy
  • 2 łyżki majonezu
  • ¼ cytryny
  • Tymianek, pietruszka – do smaku

Instrukcja

Czas pieczenia

30 min