Prawdziwa Azja

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Pyszny hot dog składający się z marynowanej kapusty chińskiej, salsy z mango i musztardy kokosowej.

Przygotowanie

30 min

Podanie

10 osób

Pyszny hot dog składający się z marynowanej kapusty chińskiej, salsy z mango i musztardy kokosowej.

Składniki

  • Bułki na hot-doga np. Maxi Hot Dog
  • Grillowane frankfurterki

Musztarda kokosowa:

  • 400 ml mleka kokosowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki proszku musztardowego Colmana
  • 1 łyżka nasion gorczycy
  • 5 liści świeżej szałwii

Marynowana kapusta chińska:

  • 4 kapusty chińskie, drobno posiekane
  • ¾  szklanki octu winnego
  • 200 g cukru
  • 1 drobno posiekana świeża chili
  • 1 łyżka soli

Salsa z mango:

  • 22 mango pokrojone w kostkę 5x5 milimetra
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka posiekanego estragonu
  • 0,4 szklanki octu winnego
  • Sól i pieprz

Instrukcja

Czas pieczenia

30 min

Musztarda kokosowa:
Marynowana kapusta chińska:
Salsa z Mango: