Koreański burger Kimchi

Przygotowanie

0-30 min

Podanie

8 osób

Koreański burger Kimchi to wyjątkowa kompozycja smaków, w której miękka bułka otacza soczysty mięsny kotlet wołowy, a razem z nim ostre i aromatyczne Kimchi, czyli fermentowaną kapustę z Korei.

Przygotowanie

0-30 min

Podanie

8 osób

Koreański burger Kimchi to wyjątkowa kompozycja smaków, w której miękka bułka otacza soczysty mięsny kotlet wołowy, a razem z nim ostre i aromatyczne Kimchi, czyli fermentowaną kapustę z Korei.

Składniki

  • 8 bułek Tall Boy Burger Bun, czyli wysokich bułek do burgerów brioche-style
  • 2 łyżki oleju
  • 8 burgerów wołowych
  • 16 plasterków sera amerykańskiego
  • 18 plastrów boczku
  • 160 g gotowego kimchi

Do sosu burgerowego gochujang:

  • 8 łyżek majonezu
  • 3-4 łyżeczki pasty gochujang (w zależności od tego, jak bardzo pikantny chcesz uzyskać).

Instrukcja

Czas pieczenia

0-30 min