Hot dog z szarpaną wieprzowiną i serem pleśniowym

Przygotowanie

30 min

Podanie

1 porcja

Hot dog z szarpaną wieprzowiną, konfiturą z cebuli, sałatką Coleslaw z czerwonej kapusty i serem pleśniowym typu Lazur.

New

Przygotowanie

30 min

Podanie

1 porcja

Hot dog z szarpaną wieprzowiną, konfiturą z cebuli, sałatką Coleslaw z czerwonej kapusty i serem pleśniowym typu Lazur.

Składniki

  • Bułka do hot doga Maxi Schulstad
  • 150 g szarpanej łopatki wieprzowej
  • 60 g sałatki Coleslaw z czerwonej kapusty
  • Kilka listków roszponki
  • 50 g pokruszonego sera pleśniowego typu Lazur
  • 2 łyżki konfitury z czerwonej cebuli
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy Dijon

Szaprpana łopatka wieprzowa - przepis na większą ilość 

  • 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 100 ml octu jabłkowego
  • 2 kg łopatki wieprzowej
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 liście laurowe
  • 10 ziarenek ziela angielskiego

Przyprawy

  • 100 ml oleju
  • 4 łyżeczki soli
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 1/4 łyżeczki cynamonu

Instrukcja

Szarpana łopatka wieprzowa
Konfitura z cebuli:
Sałatka Colesław