Tall Boy Burger Bun
87 g
Tall Boy Burger Bun to wyjątkowa bułka do burgera o wyższej koronie w porównaniu do klasycznej bułki z sezamem. Jej kraftowy wygląd podkreśla intensywnie wypieczona, aromatyczna, złotobrązowa skórka. Specjalna glazura nadaje naszej nowej bułce atrakcyjnego połysku. Tall Boy Burger Bun to bułka w stylu Brioche, dlatego ma delikatny kremowy miękisz z lekko wyczuwalną słodyczą. Wypieczona na tradycyjnej podmłodzie, która zapewnia jej świeżość, wysoką elastyczność, podatność do równomiernego tostowania oraz optymalną chłonność sosów. Polecamy dla restaruacji i burgerowni.
Składniki
Mąka PSZENNA, woda, cukier, drożdże, olej rzepakowy, glazura (woda, białko grochu, syrop glukozowy, mąka ryżowa), sól, gluten SZENNY, koncentrat z marchwi pomarańczowej, kurkuma mielona, aromat, emulgatory: E 472e, E 471; środek do przetwarzania mąki: E 300.Alergeny
Zawiera alergeny
- Zboża zawierające gluten
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Zboża zawierające gluten
- Mleko
- Nasiona sezamu
- Soja
Przygotowanie
Rozmrażać przez 12 – 18 h w temperaturze 18 – 30 ᵒC. Po wyjęciu kartonu z mroźni rozmrażać oddzielnie każde opakowanie z produktem, tak aby zminimalizować ryzyko zagnieceń korony bułki.
Rozmrażać w zamkniętym opakowaniu 12 – 18 h w temperaturze 18 – 30 ᵒC. Po wyjęciu kartonu z mroźni rozmrażać oddzielnie każde opakowanie z produktem, tak aby zminimalizować ryzyko zagnieceń korony bułki. Cała wilgoć z opakowania musi zostać całkowicie zaabsorbowana przez produkt przed otwarciem. Po rozmrożeniu piec 2 minuty w 200 °C (piec konwekcyjny) lub tostować 60 sekund w temperaturze 230 °C. Inne wyposażenie wymaga indywidualnej regulacji czasu i temperatury wypieku. Nie zamrażać po rozmrożeniu.
Kraj pochodzenia | Poland |
---|---|
Producent | Polska |
Trwałość (dni) | 365 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 272 kcal |
Energia, kcal | 1147 kJ |
Tłuszcz | 4.53 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 0.43 g |
Węglowodany | 46.9 g |
Węglowodany w tym cukier | 5.28 g |
Błonnik | 3.4 g |
Białko | 9.13 g |
Sól | 1.05 g |