Mini Croissant
30 g
Klasyczny croissant o bogatym smaku i jasnej, otwartej, listkowanej strukturze ciasta z delikatną, chrupką skórką - w wersji mini. Jego sekret ukryty jest w tradycyjnym cieście francuskim. To 16-warstw ciasta i tłuszczu, idealnie połączonych i rozwałkowanych do 4 mm grubości. Ponadto nasze croissanty mają po wypieczeniu błyszczącą skórkę. Idealnie sprawdzą się w ofercie hotelowej, w kawiarniach - jako zestaw do kawy lub przy organizacji słodkich bufetów na różnych wydarzeniach. Produkt wygarowany, głęboko mrożony, gotowy do wypieku.
Składniki
Mąka PSZENNA, masło 21%, woda, drożdże, cukier, JAJA, sól jodowana, emulgator (E472f), środek przetwarzający mąkę (kwas askorbinowy), barwnik (E160b).Alergeny
Zawiera alergeny
- Mleko
- Jaja
- Zboża zawierające gluten
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Migdały
- Orzechy
- Orzechy laskowe
Przygotowanie
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 15 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre
Kraj pochodzenia | Belgium |
---|---|
Producent | Belgia |
Trwałość (dni) | 360 |
GTIN | 05413056023797 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 334 kcal |
Energia, kcal | 1400 kJ |
Tłuszcz | 17 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 9.6 g |
Węglowodany | 38 g |
Węglowodany w tym cukier | 6.0 g |
Błonnik | 1.6 g |
Białko | 6.3 g |
Sól | 0.98 g |