Ślimak Cynamonowy
86.8 g
Ślimak cynamonowy to najbardziej znane duńskie ciastko na świecie. Kombinacja lekkiego i chrupiącego 24-warstwowego ciasta francuskiego z aromatycznym, cynamonowym nadzieniem. Do kartonu dodany jest rożek z białym lukrem do dekoracji, który pozwala na autorskie ozdobienie ciastka. Produkt wygarowany, głęboko mrożony, gotowy do wypieku.
Składniki
Mąka PSZENNA, woda, drożdże, cukier, olej roślinny jadalny, pasteryzowane żółtka jaj, syrop, sól, cynamon, skrobia modyfikowana, dekstroza, emulgator (E472e), serwatka w proszku, MLEKO w proszku, barwnik (stabilizator (E170), E160a)), stabilizator (E404, regulator kwasowości (E450,E339)). środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy), aromaty, witamina A.Alergeny
Zawiera alergeny
- Pszenica
- Jaja
- Mleko
- Zboża zawierające gluten
Może zawierać alergeny
- Migdały
- Orzechy laskowe
- Orzechy pekan
- Nasiona sezamu
Przygotowanie
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość ciastek i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 18 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć.
Kraj pochodzenia | Denmark |
---|---|
Producent | Dania |
Trwałość (dni) | 456 |
GTIN | 05701536264892 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 440 kcal |
Energia, kcal | 1838 kJ |
Tłuszcz | 26 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 11 g |
Węglowodany | 45 g |
Węglowodany w tym cukier | 22 g |
Błonnik | 1.8 g |
Białko | 5.7 g |
Sól | 0.33 g |