13
Numer produktu 5735

Ślimak Cynamonowy

86.8 g

Ślimak cynamonowy to najbardziej znane duńskie ciastko na świecie. Kombinacja lekkiego i chrupiącego 24-warstwowego ciasta francuskiego z aromatycznym, cynamonowym nadzieniem. Do kartonu dodany jest rożek z białym lukrem do dekoracji, który pozwala na autorskie ozdobienie ciastka. Produkt wygarowany, głęboko mrożony, gotowy do wypieku.

Skontaktuj się z nami

Składniki

Mąka PSZENNA, woda, drożdże, cukier, olej roślinny jadalny, pasteryzowane żółtka jaj, syrop, sól, cynamon, skrobia modyfikowana, dekstroza, emulgator (E472e), serwatka w proszku, MLEKO w proszku, barwnik (stabilizator (E170), E160a)), stabilizator (E404, regulator kwasowości (E450,E339)). środek do przetwarzania mąki (kwas askorbinowy), aromaty, witamina A.

Alergeny

Zawiera alergeny
  • Pszenica
  • Jaja
  • Mleko
  • Zboża zawierające gluten
Może zawierać alergeny
  • Migdały
  • Orzechy laskowe
  • Orzechy pekan
  • Nasiona sezamu

Przygotowanie

Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość ciastek i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia

Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170 – 190ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 18 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć.

Kraj pochodzenia Denmark
Producent Dania
Trwałość (dni) 456
GTIN 05701536264892

Wartości odżywcze

dla 100 g
Energia, kJ 440 kcal
Energia, kcal 1838 kJ
Tłuszcz 26 g
Tłuszcz w tym kwasy nasycone 11 g
Węglowodany 45 g
Węglowodany w tym cukier 22 g
Błonnik 1.8 g
Białko 5.7 g
Sól 0.33 g
5735 Kanelsnegl_komprimeret 1
Idealne na
Śniadanie Pomiędzy posiłkami Słodka przekąska