Numer produktu 6095
Korona Jabłkowa
105 g
Lekkie, kruche ciasto francuskie wypełnione subtelnie kwaśnym nadzieniem jabłkowym. Do kartonu dodany jest lukier do dekoracji.
Składniki
Mąka PSZENNA, margaryna (olej palmowy, rzepakowy i kokosowy), woda, emulgator (E471), sól, regulator kwasowości (E330), naturalna substancja aromatyzująca i naturalny aromat (witamina A), nadzienie jabłkowe 22%(jabłka 13%, cukier, woda, glukoza, syrop, skrobia modyfikowana, koncentrat soku z cytryny), woda, cukier, JAJO pasteryzowane, drożdże, gluten PSZENNY, glazura cukrowa, (woda, substancja glazurująca (E330)), skrobia z tapioki i PSZENICY, pasta MIGDAŁOWA (MIGDAŁY, cukier, woda), stabilizator (E417), sól, mąka PSZENNA słodowa, naturalny aromat, środek do przetwarzania mąki (E300, alfa-amylaza, ksylanaza, transglutaminaza).LUKIER: cukier, woda, wysuszony syrop glukozowy.Alergeny
Zawiera alergeny
- Jaja
- Zboża zawierające gluten
- Migdały
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Orzechy laskowe
- Orzechy pekan
- Nasiona sezamu
Przygotowanie
Przechowywać w temperaturze -18°C lub mniej. Po rozmrożeniu nie zamrażaj ponownie.
Bezpośrednio z zamrażarki włóż do rozgrzanego do 190°C piekarnika. Piecz przez 18 minut. Piece różnią się od siebie więc dostosuj temperaturę a nie czas. Odstaw do wystygnięcia na 15 minut zanim zaczniesz dekorować. Wypieczone ciastka nadają się do spoży
Kraj pochodzenia | Denmark |
---|---|
Producent | Dania |
Trwałość (dni) | 456 |
GTIN | 05701536264885 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 376 kcal |
Energia, kcal | 1570 kJ |
Tłuszcz | 22 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 9.0 g |
Węglowodany | 39 g |
Węglowodany w tym cukier | 18 g |
Błonnik | 1.2 g |
Białko | 4.9 g |
Sól | 0.25 g |
Idealne na
Śniadanie
Pomiędzy posiłkami
Słodka przekąska