Hot Dog
40 g
Wysokiej jakości klasyczna, pszenna bułka hotdogowa typu 'soft', idealna do przygotowania hot doga w stylu amerykańskim. 14 cm. Bułka jest już przecięta, aby ułatwić przygotowanie hot doga. Wypiekana na tradycyjnej podmłodzie czyli unikalnie przygotowanym zaczynie, dającym szczególne wartości aromatyczne i sensoryczne. Długo fermentowana podmłoda dodawana w dużych ilościach do ciasta poddawana jest następnie kolejnej fermentacji, co zapewnia utrzymanie świeżości bułek na dłużej. Dodatkowo dzięki podmłodzie bułka cechuje się wysoką elastycznością, zachowując swój kształt nawet podczas lekkiego zgniatania, pakowania, przechowywania i transportu oraz optymalną chłonnością. Jako specjaliści upewniamy się, że nasze bułki tostują się równomiernie i zachowują właściwą chłonność sosów. To szczególnie ważne, by utrzymać absorpcję sosu do bułki na odpowiednim poziomie, aby hot dog nie był zanadto wilgotny a całość kanapki pozostawała zwarta. Bez dodatku środków konserwujących.
Składniki
Mąka PSZENNA, woda, cukier, drożdże, olej rzepakowy, sól, glukoza, emulgatory: E482, E471, E472e, substancja zagęszczająca: E412, mąka SOJOWA, środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, E920.Alergeny
Zawiera alergeny
- Zboża zawierające gluten
- Soja
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Nasiona sezamu
- Soja
- Zboża zawierające gluten
Przygotowanie
Rozmrażać w zamkniętym opakowaniu 12 – 18 h w temperaturze 18 – 30 ᵒC. Po rozmrożeniu piec 1,5 minuty w 200 °C (piec konwekcyjny) lub tostować 60 sekund w temperaturze 230 °C. Inne wyposażenie wymaga indywidualnej regulacji czasu i temperatury wypieku. Nie zamrażać po rozmrożeniu.
Kraj pochodzenia | Poland |
---|---|
Producent | Polska |
Trwałość (dni) | 365 |
GTIN | 05902620001366 |
Dystrybutorzy
Bidfood | T023:0609 |
---|
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 278 kcal |
Energia, kcal | 1163 kJ |
Tłuszcz | 5.1 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 0.6 g |
Węglowodany | 50 g |
Węglowodany w tym cukier | 5.1 g |
Błonnik | 1.8 g |
Białko | 8.5 g |
Sól | 1.2 g |
NutrientSodium | 480 mg |