Hamburger Pszenno-żytni Maxi 5"
89 g
Bułka do hamburgera z dodatkiem mąki żytniej, co nadaje jej nie tylko oryginalny smak, ale i naturalnie ciemniejszy wygląd. Zawartość cukru została obniżona w porównaniu z klasycznymi bułkami 'soft' i dodatkowo wzbogacona błonnikiem. Bułka przeznaczona jest dla konsumentów, którzy dbają o zdrowy styl życia i jednocześnie nie chcą rezygnować z przyjemności jedzenia hamburgera. Odkryj zdrowszą wersję klasycznego hamburgera z bułką pszenno-żytnią Maxi 5"!
Składniki
Mąka PSZENNA (54%), woda, mąka ŻYTNIA pełnoziarnista (6%),otręby PSZENNE, cukier, drożdże ,zakwas ŻYTNI ( 1%), olej rzepakowy, ekstrakt słodowy JĘCZMIENNY, słód ŻYTNI (0,4%), sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.Alergeny
Zawiera alergeny
- Jęczmień
- Zboża zawierające gluten
- Żyto
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Zboża zawierające gluten
- Mleko
- Nasiona sezamu
- Soja
Przygotowanie
Przechowywać w temperaturze <25 ᵒC
Rozmrażać w zamkniętym opakowaniu 12 – 18 h w temperaturze 18 – 30 ᵒC. Kondensat wewnątrz opakowania musi być całkowicie zaabsorbowany przez produkt przed otwarciem. Bułki należy dopiekać 1,5 minuty w 200°C (piec konwekcyjny) lub tostować 60s w 230°C/315°C(powietrze/płyta). Inne wyposażenie wymaga indywidualnej regulacji czasu i temperatury wypieku. Nie zamrażać po rozmrożeniu.
Kraj pochodzenia | Poland |
---|---|
Producent | Polska |
Trwałość (dni) | 365 |
GTIN | 05902620232036 |
Dystrybutorzy
Bidfood | 23203 |
---|---|
Iglotex | 23203 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 259 kcal |
Energia, kcal | 1093 kJ |
Tłuszcz | 3.4 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 0.4 g |
Węglowodany | 46 g |
Węglowodany w tym cukier | 6.1 g |
Błonnik | 4.5 g |
Białko | 9.2 g |
Sól | 1.1 g |