Bułka do burgera bez sezamu 4"
55 g
Wysokiej jakości klasyczna, pszenna bułka hamburgerowa typu 'soft' o średnicy 10 cm (4 cale). Wypiekana na tradycyjnej podmłodzie czyli unikalnie przygotowanym zaczynie, dającym szczególne wartości aromatyczne i sensoryczne. Długo fermentowana podmłoda dodawana w dużych ilościach do ciasta poddawana jest następnie kolejnej fermentacji, co zapewnia utrzymanie świeżości bułek na dłużej. Dodatkowo dzięki podmłodzie bułka cechuje się wysoką elastycznością, zachowując swój kształt nawet podczas lekkiego zgniatania, pakowania, przechowywania i transportu oraz optymalną chłonnością. Jako specjaliści upewniamy się, że nasze bułki tostują się równomiernie i zachowują właściwą chłonność sosów. To szczególnie ważne, by utrzymać absorpcję sosu do bułki na odpowiednim poziomie, aby hamburger nie był zanadto wilgotny, a całość kanapki pozostawała zwarta. Bułka jest już przecięta, aby ułatwić przygotowanie burgera. Bez dodatku środków konserwujących. Odpowiednie dla wegan.
Składniki
Mąka PSZENNA, woda, cukier, drożdże, olej rzepakowy, sól, emulgator (E472e), stabilizator (E516), środek do przetwarzania mąki (E300).Alergeny
Zawiera alergeny
- Zboża zawierające gluten
- Nasiona sezamu
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Nasiona sezamu
- Zboża zawierające gluten
Przygotowanie
Rozmrozić jedno nieotwarte opakowanie w temperaturze 18–30 ° C przez 12–18 godzin. Cała wilgoć wewnątrz opakowania musi zostać ponownie wchłonięta. Pieczone w 1,5-2 minuty w temperaturze 200 ° C (piekarnik strumieniowy) lub grill 60 s (grill kontaktowy) w temperaturze 230 ° C
Kraj pochodzenia | Poland |
---|---|
Producent | Polska |
Trwałość (dni) | 365 |
GTIN | 05902620251006 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 280 kcal |
Energia, kcal | 1186 kJ |
Tłuszcz | 3.7 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 0.5 g |
Węglowodany | 53 g |
Węglowodany w tym cukier | 9.5 g |
Błonnik | 2.3 g |
Białko | 7.9 g |
Sól | 1.1 g |
NutrientSodium | 540 mg |