Croissant pomarańczowy wegański
85 g
Niepowtarzalny croissant z orzeźwiającym nadzieniem pomarańczowym. Odpowiedni dla wegan! Tworząc recepturę nowego rogalika, skupiliśmy się na uzyskaniu pełni smaku bazując tylko na roślinnych produktach. Nasz pomarańczowy croissant charakteryzuje się delikatnością i kruchością. Sekretem jego fantastycznego smaku, koloru, struktury i zapachu jest tradycyjne ciasto francuskie. Wypieczony z 16-warstw ciasta i tłuszczu roślinnego, dzięki którym wnętrze croissanta jest lekkie i otwarte, a skórka niezwykle chrupiąca. Produkt wygarowany, głęboko mrożony, gotowy do wypieku.
Składniki
mąka PSZENNA, margaryna (tłuszcz shea, olej słonecznikowy, olej SOJOWY, woda, regulatory kwasowości: E 330, E 331(ii); naturalny aromat, sól), nadzienie pomarańczowe 17% (pulpa pomarańczowa 43%, sacharoza, syrop fruktozowo-glukozowy, skórka pomarańczowa 3,3%, substancja żelująca: E 440i; regulator kwasowości: E 330; aromat naturalny), woda, cukier, drożdże, zakwas PSZENNY, sól, dekstroza, fruktoza, modyfikowana skrobia ziemniaczana, skrobia z tapioki, białko PSZENNE, aromat. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZYNY (E 220-E 227) (> 10 ppm), ORZECHY, MLEKO, JAJA, NASIONA SEZAMU.Alergeny
Zawiera alergeny
- Soja
- Zboża zawierające gluten
Może zawierać alergeny
- Nasiona sezamu
- Orzechy
- Mleko
- Jaja
Przygotowanie
Przechowywać w temperaturze -18 °C bądź niższej.
Rozmrażanie 15 min - czas pieczenia 21 min - temp. Pieczenia 170-190 ° C Po wypieku gotowy produkt przechowywać w temperaturze otoczenia (15-25 °C) i spożyć w ciągu 12 godzin.
Kraj pochodzenia | Italy |
---|---|
Producent | Włochy |
Trwałość (dni) | 365 |
GTIN | 05413061034399 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 342 kcal |
Energia, kcal | 1434 kJ |
Tłuszcz | 14 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 3 g |
Węglowodany | 47 g |
Węglowodany w tym cukier | 17 g |
Błonnik | 1.2 g |
Białko | 6.3 g |
Sól | 0.74 g |