Croissant Migdałowy
Pyszny croissant wypełniony po brzegi nadzieniem z masy migdałowej, dodatkowo ozdobiony wiórkami migdałowymi. Sekret jego fantastycznego smaku, koloru, struktury i zapachu ukryty jest w tradycyjnym cieście francuskim. To 16-warstw ciasta i tłuszczu, idealnie połączonych i rozwałkowanych do 4 mm grubości. Te najdrobniesze szczegóły wpływają na jakość croissanta, który jest lekki, otwarty i listkowany w środku oraz delikatnie chrupiący na zewnątrz. Produkt wygarowany, głęboko mrożony, gotowy do wypieku.
Składniki
CIASTO: Mąka PSZENNA, woda, olej roślinny jadalny, drożdże, cukier, masło, sól, gluten PSZENNY, naturalny aromat, emulgator: E471, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzym, regulator kwasowości: E330, barwnik E160a (i), JAJKO. NADZIENIE: cukier, MIGDAŁY (6,5%), albuminy, syrop fruktozowy, środek pochłaniający wilgoć: E1103. DEKORACJA: MIGDAŁY (5,3%).Alergeny
Zawiera alergeny
- Migdały
- Orzechy
- Mleko
- Jaja
- Zboża zawierające gluten
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Orzechy laskowe
Przygotowanie
W temperaturze -18°C. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 170-190°C (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Dobre wyniki można uzyskać rozmrażając wyrób prze
Kraj pochodzenia | Belgium |
---|---|
Producent | Belgia |
Trwałość (dni) | 360 |
GTIN | 05413056019585 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 346 kcal |
Energia, kcal | 1450 kJ |
Tłuszcz | 17 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 8.1 g |
Węglowodany | 39 g |
Węglowodany w tym cukier | 13 g |
Błonnik | 2.2 g |
Białko | 7.0 g |
Sól | 0.81 g |