Croissant Klasyczny
70 g
Prawdziwy maślany croissant (zawartość masła 21%). Sekret jego fantastycznego smaku, koloru, struktury i zapachu ukryty jest w 24-warstwowym cieście francuskim, które wcześniej leżakuje przez 8 godzin. Do produkcji używane są wyłącznie najlepszej jakości surowce. Wszystkie croissanty smarowane są białkiem jajek dla uzyskania błyszczącej skórki
Składniki
Mąka PSZENNA, masło (MLEKO)(20,6%), woda, drożdże, cukier, sól, gluten PSZENNY, drożdże suszone, środek do przetwarzania mąki (amylaza, kwas askorbinowy, ksylanaza), JAJO.ZDOBIENIE: JAJOAlergeny
Zawiera alergeny
- Mleko
- Jaja
- Zboża zawierające gluten
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Migdały
- Orzechy
- Orzechy laskowe
Przygotowanie
Przechowywać w temp. -18ºC. Inny sposób przechowywania, (np. lodówka) może wpłynąć niekorzystnie na świeżość croissantów i ich walory smakowe. Produkt po rozmrożeniu nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Wprost z zamrażalnika włożyć do pieca wstępnie nagrzanego do temp. 185ºC (piec konwekcyjny). Piec przez 21 minut. Piece różnią się od siebie, dlatego należy regulować czas pieczenia, a nie temperaturę. Przed podaniem wypiek powinien ostygnąć. Dobre wyniki
Kraj pochodzenia | Belgium |
---|---|
Producent | Belgia |
Trwałość (dni) | 360 |
GTIN | 05413056023872 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 338 kcal |
Energia, kcal | 1414 kJ |
Tłuszcz | 18 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 11 g |
Węglowodany | 37 g |
Węglowodany w tym cukier | 5.9 g |
Błonnik | 1.6 g |
Białko | 6.4 g |
Sól | 0.87 g |