Chałka-style Burger Bun
85 g
Wypieczona, aby cieszyć! Zachwyca wyglądem! Korona bułki ma dekoracyjny, przyciągający oko wygląd. Widoczny na niej kształt warkocza i apetycznie błyszcząca, wypieczona na złoto skórka nawiązują do tradycyjnej chałki. Delikatnie żółty miękisz bułki przypomina kolorem domowe ciasto drożdżowe. Rozpływa się w ustach! Ma subtelnie słodki smak i lekko maślany aromat. Delikatna i miękka – odpowiednia nawet dla dziecięcego podniebienia. Odpowiednia dla wegetarian. Nie zawiera środków konserwujących. Wypiekana na tradycyjnej podmłodzie czyli unikalnie przygotowanym zaczynie, dającym szczególne wartości aromatyczne i sensoryczne. Długo fermentowana podmłoda dodawana do ciasta poddawana jest następnie kolejnej fermentacji, co zapewnia utrzymanie świeżości bułek na dłużej. Dodatkowo dzięki podmłodzie bułka cechuje się wysoką elastycznością, zachowując swój kształt nawet podczas lekkiego zgniatania, pakowania, przechowywania i transportu oraz optymalną chłonnością. Jako specjaliści upewniamy się, że nasze bułki tostują się równomiernie i zachowują właściwą chłonność sosów. To szczególnie ważne, by utrzymać absorpcję sosu do bułki na odpowiednim poziomie, aby hamburger nie był zanadto wilgotny, a całość kanapki pozostawała zwarta. Bułka jest już przecięta, aby ułatwić przygotowanie burgera. Bez dodatku środków konserwujących.Rozpływa się w ustach – ma subtelnie słodki smak i lekko maślany aromat. Delikatna i miękka – odpowiednia nawet dla dziecięcego podniebienia. Odpowiednia dla wegetarian
Składniki
mąka PSZENNA, woda, cukier, płatki ziemniaczane, drożdże, olej rzepakowy, glazura (woda, białko grochu, syrop glukozowy, mąka ryżowa), sól, koncentrat z marchwi pomarańczowej, kurkuma mielona, aromat naturalny, emulgatory: E 472e, E 471; środek do przetwarzania mąki: E 300Alergeny
Zawiera alergeny
- Zboża zawierające gluten
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Mleko
- Nasiona sezamu
- Soja
Przygotowanie
Rozmrażać w zamkniętym opakowaniu 12 – 18 h w temperaturze 18 – 30 ᵒC. Cała wilgoć z opakowania musi zostać całkowicie zaabsorbowana przez produkt przed otwarciem. Po rozmrożeniu piec 2 minuty w 200 °C (piec konwekcyjny) lub tostować 60 sekund w temperaturze 230 °C. Inne wyposażenie wymaga indywidualnej regulacji czasu i temperatury wypieku. Nie zamrażać po rozmrożeniu.
Kraj pochodzenia | Poland |
---|---|
Producent | Polska |
Trwałość (dni) | 365 |
Dystrybutorzy
Bidfood | 23372 |
---|
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 261 kcal |
Energia, kcal | 1107 kJ |
Tłuszcz | 2.4 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 0.3 g |
Węglowodany | 50 g |
Węglowodany w tym cukier | 7.2 g |
Błonnik | 2.8 g |
Białko | 8.6 g |
Sól | 0.82 g |