Cebulak Burger
81 g
Duet idealny. Do pszennej bułki dodaliśmy smażoną cebulkę 6% i płatki ziemniaczane 3%. Dodatkowo bułka jest posypana na koronie płatkami ziemniaczanymi. Płatki ziemniaczane nadają bułce miękkości, delikatności i świeżości na dłużej. Powstała bułka to kawałek historii polskiej kuchni, zamknięty w każdym kęsie. To idealne połączenie, które zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienie.
Składniki
mąka PSZENNA, woda, (6 %) smażona cebula (cebula, olej rzepakowy, mąka PSZENNA, sól), cukier, (3 %) płatki ziemniaczane, drożdże, olej rzepakowy, sól, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowyAlergeny
Zawiera alergeny
- Zboża zawierające gluten
- Pszenica
Może zawierać alergeny
- Nie zawiera obowiązkowej deklaracji alergenów
- Mleko
- Nasiona sezamu
- Soja
Przygotowanie
Przechowywać w temperaturze < -18 °C. Rozmrożonego produktu nie zamrażać ponownie. Rozmrażać jedno zamknięte opakowanie w temperaturze 18 – 30 ᵒC przez 12 godzin. Cała wilgoć z wewnątrz opakowania musi zostać zaabsorbowana przez produkt przed otwarciem. Przechowywać rozmrożone bułki maksymalnie przez 60 h w nieotwartym opakowaniu w temperaturze do 25 °C. Po rozmrożeniu piec 2 minuty w 200 °C (piec konwekcyjny) lub tostować 60s w 230 °C. Inne wyposażenie wymaga indywidualnej regulacji czasu i temperatury wypieku.
Kraj pochodzenia | Poland |
---|---|
Trwałość (dni) | 365 |
Wartości odżywcze
dla 100 g | |
---|---|
Energia, kJ | 292 kcal |
Energia, kcal | 1235 kJ |
Tłuszcz | 5.4 g |
Tłuszcz w tym kwasy nasycone | 1.5 g |
Węglowodany | 51 g |
Węglowodany w tym cukier | 6.1 g |
Błonnik | 3.3 g |
Białko | 8.3 g |
Sól | 0.95 g |